dimecres, 5 de desembre del 2007

Què en fem de l'educació?


Després de repassar l'informe PISA, i veure que l'Educació en aquest país sembla que vagi de capa caiguda, les ciències i les matemàtiques van malament és cert, però el que encara és més preocupant, és que nois de quinze anys, son incapaços d'entendre el que llegeixen, i això ho he pogut comprovar personalment.
Nois i noies de quinze anys que se suposa que al cap d'un any hauran de decidir si segueixen estudis no obligatoris (batxillerats, cicles formatius...) o si per contra els abandonen(d'aquest sector cada vegada més).
I ara les preguntes del milió?
-De qui és la culpa?
-De l'estudiant, que no troba res que el motivi?
-Dels pares, que desatenen l'educació dels seus fills? (No tots, però hi ha pares que ni tan sols coneixen el nom de la professora del seu fill????¿)
-Dels mestres, que no donen a l'abast?
-Dels governs, que no destinen prous partides per l'educació?
-D'un sistema escolar que fa aigües per tot arreu?
-De les ganes de voler emular altres països? (quina enveja, quan veus que surten més preparats i parlant com a mínim tres llengües estrangeres, aquí una estrangera obligatòria i encara gràcies!!!)

I per finalitzar, que faig amb una nena de 13 anys, que em diu literalment: "No me hables en catalán, que me da asco". (No sap amb qui s'ha trobat... ja veurem qui és més tossuda).

I la pregunta d'ahir a la tv, Si deixem una peça de marbre de 2 g, en un recipient amb vinagre durant 24 h, què passarà a l'endemà?